Over mij

Al op heel jonge leeftijd had ik (Astrid Hakkenberg) problemen met spanning in mijn nek en schouders. Op het consultatiebureau werd vastgesteld dat enkele wervels in mijn nek wat meer naar voren staan, hierdoor zijn de spieren in mijn nek altijd gespannen.

Als kind heb ik meerdere therapie├źn geprobeerd maar niets gaf een bevredigend resultaat. Op mijn vijftiende vonden we Body Stress Release. Dit gaf mij de verlichting waar we al zo lang naar op zoek waren.

Omdat ik als jong volwassene veel verhuisde ben ik BSR uit het oog verloren. De jaren daarna die ik op kantoor heb doorgebracht maakten mijn lichamelijke situatie er niet beter op. Een tenniselleboog en voortdurende stijfheid in mijn nek door veel computerwerk en een hectische baan werden me steeds te veel tot ik weer terugkeerde naar BSR.

Na de geboorte van mijn dochter werd me steeds duidelijker dat ik ander werk wilde gaan doen. Iets waarmee ik meer aanwezig voor haar kan zijn en waar ik een goed voorbeeld mee geef; de wereld een beetje mooier achterlaten dan ik haar gevonden heb.

Toen ik die knoop eenmaal door had gehakt was de keuze voor Body Stress Release snel gemaakt. In maart 2018 heb ik de opleiding voor Body Stress Release practitioner in Engeland afgerond en ben ik in Enkhuizen mijn eigen praktijk begonnen.